La hipocresia solidària

22,00 €

La hipocresia solidària

22,00 €

Per què unes persones mereixen compassió i d’altres indiferència? Per què unes reben ajuda i d’altres menyspreu? Per què unes són amparades per la llei i d’altres són perjudicades? Les guerres són una manifestació cruel de la doble moral. La reacció desigual al dolor aliè forma part d’un sistema on l’asil, l’instrument legal que ha de protegir les persones refugiades, ja no és un dret, sinó més aviat un privilegi.

La guerra d’Ucraïna va demostrar que és possible donar refugi i assistir milions de persones sense que els serveis públics s’esfondrin, sense que es disparin les alarmes. Per què no es va fer el mateix amb altres conflictes com el de l’Afganistan, on els països de l’OTAN tenien tropes desplegades? Per què unes víctimes són menys importants que d’altres?

El reporter Agus Morales va viatjar per buscar respostes a través de la reflexió i la crònica periodística. El resultat és un llibre que no tan sols pretén pensar en el racisme, el supremacisme cultural, la islamofòbia, la geopolítica o el classisme, sinó que arriba a tocar-los i sentir-los.

Vuit anys després de la publicació de No som refugiats, radiografia global en forma de crònica de les persones sense refugi, arriba La hipocresia solidària, amb el mateix esperit però assenyalant el sistema de protecció internacional.

Aquí pots llegir l’inici del llibre.

Agus Morales (El Prat de Llobregat, 1983) és escriptor i director de la revista 5W. Va guanyar el Premi Ortega y Gasset el 2019 i el Premi de Periodisme en espanyol sobre Àfrica Saliou Traoré el 2022. És autor de No som refugiats, llibre recomanat al Festival Gabo 2017 i que ha estat traduït a l’anglès, italià i polonès. També ha publicat una crònica sobre la pandèmia, Cuando todo se derrumba (2021), i la novel·la Ya no somos amigos (2022). Va ser corresponsal de l’agència Efe a l’Índia i al Pakistan i va treballar tres anys amb Metges Sense Fronteres voltant pel continent africà i l’Orient Mitjà. És llicenciat en Periodisme i doctor en Llengua i Literatura —amb una tesi sobre Rabindranath Tagore— per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on actualment col·labora com a professor associat. El 2015 va fundar el projecte de crònica i fotografia internacional 5W. Sempre navegant entre la literatura i el periodisme, ha escrit sobre la tornada dels talibans al poder a l’Afganistan, l’èxode ucraïnès, la cultura índia i l’experiència refugiada. Ha col·laborat amb mitjans com The New York Times, The Washington Post i la revista Gatopardo, i també amb TV3, RNE, Catalunya Ràdio, Rac-1, La Sexta i la Cadena SER. Va formar part dels equips que van guanyar el Premi Montserrat Roig de Periodisme Social el 2020 i el Premi Montserrat Roig del 2023 a la promoció de la recerca en l’àmbit dels drets socials i l’acció social.

Hazte socio/a y consigue los números anteriores a mitad de precio.

Otra forma de ver el mundo es posible. Si te haces ahora socio/a, tendrás acceso ilimitado a la web, y recibirás cada año nuestra revista en papel con más de 250 páginas y un libro de la colección Voces.

Suscríbete ahora

Recibe nuestra newsletter

Para tener una visión crítica sobre lo que pasa en el mundo

Directamente en tu correo

Ir al principio